Monday, January 11, 2010

Auto Gate

Atas permintaan Pn Mimi, saya sertakan video disini. Ni autogate JackPro yang kami amik sebab feature2 dia yg boleh lah dikatakan up to date. Model2 lain tu hanya boleh bukak, tutup, bukak separuh dan bukak sebelah jer. Harga pon beza dalam 2 3 ratus jer. Dan model ni tak payah nak tanam2 kat dalam tanah.


Aku dalam planning nak pasang auto gate. Cuma yang menajdi masalah problemnya ialah aku tatau brand apa yang bagus, company mana yang ok. Yang aku tau bajet dalam 1k++ jer. Huhu...
Ade beberapa kontraktor yang aku kontek dan diberi kontek utk pasang autogate nih.

-aku dah kontek ngan Mr David tu..then dia bagi no kontek Mr Pang, delear kat JB. Sabtu lepas dia Mr Pang ni dtg umah aku. Dia tengok jer gate aku terus dia tak proposed autogate yang ade dlm website autogatemalaysia tu. Dia kata autogate jackpro/OAE tu tak leh support gate besar. Hanya support gate 10 kaki jer. Jack pro tu byk funtion, so circuit board dia cepat jammed katanya. Dan macam2 lagilah. Last2 dia promote autogate yg under ground. Dahlah funtion kurang. Rege dia quote 1800. Gilos apos. Aku rasa dia takmo promote yg Jackpro/OAE sbb dia ni dealer jer kot. Dia pon ade barang dia sendiri. Maybe untung tak banyak kalau dia jual jackpro/OAE tu.....yang ni konfem aku tak amik....

2. Mr Wong
- mamat ni kontraktor wiring umah aku yang suggest. Sbb Wong ni yang dpt projek wiring alarm kat Pulai Indah. Ptg smlm dia dtg dgn famili. Masa tua kitorang baru kuar pagar onda way ke playground. Wong ni turun kete n terus tgk gate aku. Aku yg duk depan gate terpinga2 tgk mamat Cina ni. Pehal plak trn2 kete tgk gate. Tak lama pastu baru la dia kenalkan diri. Dahla satu hapah brochure pon tak bawak. Dia bagi harga jer. Satu 1400 satu lagi 1600. Dahla takde tatasusila....main bagi rege gtu jer......yang ni pon konfem out of list..

3. Si Ali Kimpalan Mahir yang buat gate n awning umah aku ade member yg buat autogate. Dia quote 1500. Tapi cap apa, spek cemana dia takleh citer. Nak kene panggil member dia. Yang ni akan difikirkan atau mungkin tak masuk list trus...

4. DotCom Engineering.
- kontraktor ni agak meyakinkan. Since dia ade kedai kat taman u. Aku pun selalu nmpk van dia berkeliaran kat tmn u tu. Aku ade mintak quotation. Rege dalam 1400 ke 1600. Cuma aku belum panggil dia dtg umah tgk keadaan sebenar. Tapi yang tak bestnya, autogate dia jenis underground tanpa battery n lightning arrestor. Kalau kene kilat mmg jahanam trus laa....cumanya service dia mungkin reliable. Kalau kontraktor jenis office tak tau kat mana bahaya jugak. Aku nak panggil jugakla di ani dtg rumah tgk spek mcm mana. Kalau within bajet boleh la pasang....

Skang ni aku masih lagi menggoogle alternatif2 lain. Mana la tau kot2 terjumpa autagate yang terbaik dr ladang....heheheh....sesaper ade cadangan bley lah bgtau ehh....

4 comments:

mimi said...

incik ahsan ni karangan sure dpt A..tp agak2 laa..gmbr tu jgn lupa tepek seketul dua..

Anonymous said...

порно ролики бесплатно просмотр
упругие попки девушек
vuku ru порно видео
страпон секс девушка
скачать короткие порно ролики

sanie said...

nnti kalu dah siap pasang saya tepekkan gambo yer pn mimi...

Anonymous said...

betul tu pemasangan autugate amat penting di area perumahan bandar, my sister dulu pernah kena rompak, reverse kereta nak kluar ambil anak kat sekolah, lepas tu keluar dr kereta utk tutup pagar, ntah dari mana, muncul perompak dr dalam longkang, terus masuk dalam kereta dan terus blah.bayangkan, kereta dalam keadaan engine start,hand bag n hand set ada dalam kereta.senangnya nak ropak kan, just masuk gear, terus jalan.lepas dari tu my sister terus pasang autogate, OAE brand. Harga RM1300 termasuk wiring.bila dah berlaku begitu,saya pun pasang jugak. puas hati dgn harga dia,coz takde hidden charge.pernah jugak tanya jiran, mostly harga >RM1500.00, boleh call orang ni, nama tak ingat tapi dari company Autogate Expert. 012-9201212.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin